Camí de Sant Jaume per a tothom

Català-LSCCastellano-LSEEnglish-SIS

Trams accessibles

Itineraris Practicables > Parc de la Mitjana - Lleida

El Parc de la Mitjana és un espai natural situat a l’entrada de la ciutat de Lleida que conserva en molt bon estat ecosistemes representatius del bosc de ribera de la terra baixa mediterrània. Des de l’any 1992, l'Ajuntament de Lleida ha ordenat i gestionat el parc amb la finalitat de compatibilitzar l’ús públic de l’espai natural amb els valors ecològics que conté.

Les 90 hectàrees de superfície han permès una ordenació de l’espai amb itineraris senyalitzats, equipaments per a l’observació i el gaudiment de la natura i l’organització d’activitats d’educació ambiental i restauració ecològica, que han convertit el Parc de la Mitjana en un indret emblemàtic per als ciutadans.

El Parc de la Mitjana està dotat amb els elements necessaris perquè sigui accessible per a totes les persones, en gran part dels seus espais e itineraris.

Es disposa d’accés a les taules de pícnic per a les persones que van amb cadira de rodes i senyalització per a cecs o persones amb deficiència visual.

Les pendents dels camins s’han disminuït per facilitar l’ús de les persones amb cadira de rodes o mobilitat reduïda, el ferm es compactat en un longitud de 2,5 Quilòmetres.

També disposa d’una vora al lateral dret del camí per conduir les persones amb problemes visuals que caminen amb bastó; prolongació de tarimes dels ponts i les passarel•les sobre el riu i els braços secundaris, per eliminar els esglaons i disminuir els desnivells que dificultaven l’accés rodat.

Disposa de panells indicatius dels camins accessibles i els principals punts d’interès del recorregut (riu, bosc, centre d’interpretació, observatoris...), com també cartells explicatius amb relleu i en llenguatge Braille.

Hi ha observatoris d’aus adaptats per facilitar la visió dels ocells a les persones assegudes en cadira de rodes mitjançant finestres inferiors a 1,30 metres d’alçada.

Lleida

Lleida és una ciutat a la vora del riu Segre amb un important patrimoni cultural que va des de les seves antigues muralles medievals fins als edificis romànics que envolten la Catedral.

Lleida és una de les ciutats més antigues de Catalunya, a mig camí entre el mar i la muntanya, amb un fort esperit hospitalari. Per aquest motiu, Lleida és un important centre de serveis i la seva àmplia oferta d’hotels, alguns d’ells accessibles, ho confirma.
Malgrat els seus molts atractius, Lleida és una ciutat poc coneguda encara per al turista. Els visitants interessats en la història i l’art trobaran en aquesta ciutat un gran nombre de construccions monumentals que són el reflex del pas de les diferents cultures al llarg dels anys: des de restes romanes fins a construccions molt actuals com el Palau de la Diputació i diverses cases d’estil modernista. L’antiga catedral de la ciutat o Seu Vella, parcialment accessible, és el monument emblemàtic de la ciutat.

A Lleida trobaràs una manera diferent de gaudir de l’oci i de la cultura

Informació

Regidoria de Medi Ambient i Horta
Ajuntament de Lleida
c/Tallada, 32, 1ª pl.
Tel.: 973 700 455
Fax: 973 700 459
http://sostenibilitat.paeria.cat (en finestra nova)


TORNAR